Press


Peter Bruyn, in zijn rubriek ‘250 woorden

250 woorden
Op deze pagina korte recensies van concerten die elders niet aan bod komen
Do 27 oktober 2022, De Lift, Haarlem

Kookaburra

Ze begonnen ooit als band voor cricketkantines, met een repertoire dat bestond uit Tragically Hip covers en een buitenissige zanger. Inmiddels, zoveel jaar later dus, spelen zo op tal van andere plekken, sluipen er steeds meer zelfgeschreven nummers het repertoire binnen en is de zanger nog altijd buitenissig.

Kookaburra noemen ze zich. Een rockgroep zonder professionele ambities of topzware pretenties, maar tegelijk allesbehalve vrijblijvend. Donderdagavond speelden ze in het kader van de Haarlemse PopScene on Tour in Café De Lift. Eerst een paar Hip-liedjes, om warm te draaien. Vervolgens het eigen werk. Rock ‘met en twist’, soms onverwachte bluesriffs en een zanger wiens theatrale performance alle blikken vangt.

Tussen alle Engelstalige rock plots een openhartig liefdeslied in de eigen taal. Een soort Dijkiaanse directheid. En dan afsluitend de Allman Brothers-klassieker ‘The Whipping Post’, die in het verleden ook reeds werd gecoverd door Zappa en Sjako!, dus Kookaburra is voorwaar in goed gezelschap. De groep laat niet na het aankomende album onder de aandacht te brengen. Dat moet zelfs nog opgenomen worden. Maar in de verbeelding van alle betrokkenen is het al geweldig goed.

————————————————————